13. aprillil Võrumaa Kutsehariduskeskuses "Ökoturismi turundus"

Eesti Looduse toimetus on valinud aasta puid 1996. aastast, kui esimese aasta puu tiitli pälvis kadakas. Mulluse aasta puu kuslapuu vahetab seekord välja roosõieliste sugukonda kuuluv perekond viirpuu. Liigi- ja vormirohke viirpuu perekond on huvitanud nii botaanikuid kui ka dendrolooge.

Eestis kasvab looduslikult 11 liiki viirpuid või hübriidse päritoluga viirpuuliiki, sissetoodud liike ja vorme on teada üle 60. Laialdaselt kasvatatakse viirpuid parkides ja aedades ilu- ja hekitaimena. Paljudel viirpuudel on söödavad viljad, mida on kasutatud ravimina või värvimiseks. Viirpuude tarvitust ja eristamist tutvustame pikemalt kevadistes ajakirjanumbrites.

Soovime head algavat viirpuu-aastat!

http://www.loodusajakiri.ee/2017-on-viirpuu-aasta/